Gradska galerija Kotor – II Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’

 

 

Kulturni centar ,,Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom II Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’.

Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije  akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada i bedeme Starog grada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku tri večeri trajanja II Festivala svjetlosti na Trgu Sv. Tripuna i Pjaci od brašna, biće projektovano po 5 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će  moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unapred određenog i obavezujućeg redoslijeda. Za to vrijeme, na bedemu pored Vrata od mora će biti projektovan cjelokupni večernji program.

Na isti način će se relizovati program sve tri večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na II Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci ’’ učestvuje 30 umjetnika iz: Češke Republike, Meksika, Perua, Italije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i, naravno, Crne Gore.

II Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ će biti realizovan 15, 16. i 17. avgusta 2018. godine, na bedemu pored Vrata od mora, na Trgu Svetog Tripuna i na Pjaci od brašna, sa početkom u 22 sata.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O MANIFESTACIJI I UČESNICIMA
KLINITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA