Gradska galerija Kotor – IV Festival svjetlosti “Zasjaće palaci”


Kulturni centar “Nikola Đurković” – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom IV Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’.

Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije  akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada i bedeme Starog grada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja IV Festivala svjetlosti (25. i 26. juna) na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, biće projektovano po 9 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će  moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unapred određenog i obavezujućeg redoslijeda. Za to vrijeme, na bedemu pored Vrata od mora će biti projektovan cjelokupni večernji program.

Na isti način će se relizovati program obije večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na IV Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci ’’ učestvuje 35 umjetnika iz: Bjelorusije, Ukrajine, Rusije, Meksika, Francuske, Italije,  Amerike, Bugarske, Srbije, Makedonije, BIH i, naravno, Crne Gore.

IV Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ će biti realizovan 25. i 26. juna 2021. godine, na bedemu pored Vrata od mora, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 21.30 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =