Gradska galerija Kotor – Izložba ,,263 dana’’ Dubravke Milivojević

 

 

Gradska galerija Kotor priprema izložbu pod nazivom ,,263 dana’’, Dubravke Milivojević, akademske slikarke iz Kotora.

Dubravka Milivojević je rođena 1986.god u Beogradu. Diplomirala je intermedijalno slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića.   Dobitnik je nagrade za najbolji crtež na FLU. Učestvovala je na internacionalnim seminarima tokom studija kao predstavnik Crne Gore u Portugalu, Sloveniji i Srbiji. Nosilac je priznanja grada Cetinja (Trinaestonovembarska nagrada). Učestvovala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se slikarstvom, fotografijom, video art-om, i plesnim performansom. Istraživanje kroz više medija omogućava joj slobodu i širinu izražavanja. Član je ULUCG od 2015. godine. Nastavnik je Likovne kulture u OŠ “Nikola Djurković” Kotor i” Ivo Visin” u Prčanju. Živi u Kotoru.

Kako sama slikarka kaže: ,, Izložba ” 263 dana” je opus slika i crteža iz jednog sasvim posebnog perioda života, stvorenih paralelno sa novim životom koji je rastao i razvijao se unutar mene.’’

Otvaranje izložbe ,,263 dana’’, akademske slikarke Dubravke Milivojević u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 27. septembar 2018. godine u 19 sati.