Gradska galerija Kotor – Izložba skulptura ,,Kamen’’Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi skulptura ,,Kamen’’, autora Branka Bolovića, akademskog vajara iz Beograda.

Branko Bolović je rođen 1967. godine u Beogradu. Fakultet primenjenih  umetnosti – odsjek primjenjeno vajarstvo,  zavrsava 2000 godine. Tokom studija,  kao najbolji student svog odsjeka, poslat je u koloniju u Vrnjacku Banju  na VII saziv Letnje Akademije za likovno stvaralastvo. Rad pod nazivom “Glava” uvrsten je u stalnu postavku u Zamku kulture Vrnjacke Banje, kao zapazenije djelo autora mladje generacije.

 Po zavrsetku studija angazuje ga Italijanska ambasada, odsjek za  kulturu, na restauraciji i zastiti italijanskog spomen parka palim dobrovoljcima u Prvom svjetskom ratu. Ucestvuje na dobrotvornim aukcijama slika  u Paviljonu Cvijeta Zuzorić “SLIKARI STUDENTIMA”, koja se organizuje po pozivu, kao i na drugim humanitarnim izložbama. Duži niz  godina saradjivao je sa akademskim vajarom Milankom Mandicem u realizaciji vise javnih spomenika .

Posljednjih godina, sticajem raznih okolnosti, sve svoje ideje prenosi iskljucivo na kamen..

Clan je ULUPUDUS-a. Aktivan je u simpozijumu “Mermer i zvuci”,  kao tehnicko lice odgovorno za izvodjenje skulptura u kamenu. Radi u Arandjelovcu, na Visokoj skoli strukovnih studija, smjer Dizajn, kao profeser na modulu “Dizajn i obrada kamena”.

Izlagao je mnogo, i samostalno i kolektivnu, u zemlji i van nje.

Otvaranje izložbe skulptura ,,Knamen’’ Branka Bolovića u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 18. jul 2019. godine u 21 sat.