Gradska galerija Kotor – Izložba slika ,,Iskon – slike jedne molitve’’


Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi slika ,,ISKON – SLIKE JEDNE MOLITVE’’ Radojke Samardžije, likovne umjetnice iz Beograda.

Radojka Samardžija je rođena 1960. godine u Kutini, Hrvatska. Školovanje je završila u Beogradu, gdje i sada živi i gdje je, do odlaska u penziju, radila kao likovni pedagog. Imala je više samostalnih i kolektivnih žiriranih izložbi i u zemlji i u inistranstvu. Učesnik je brojnih likovnih kolonija i radionica oslikanog batika, mozaika itd.

Tehniku koju je razvila nazvala je oslikani batik. U toj tehnici razvila je svoje istraživanje u više pravaca. U posljednje vrijeme u svom radu  spaja hrišćansku simboliku i vizantijsku estetiku kroz moderno poimanje umjetnosti. Na taj način je nastao i ciklus slika ,,Iskon – slike jedne molitve’’, kojim će se predstaviti kotorskoj publici.

Otvaranje izložbe slika ,,Iskon – slike jedne molitve’’ Radojke Samardžije u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 19. septembar 2019. godine u 20 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =