Gradska galerija Kotor – Izložba slika ,,Ljubav je putovanje’’ Bojana Savića

 

 

Gradska galerija Kotor priprema izložbu slika ,,Ljubav je putovanje’’, akademskog umjetnika Bojana Savića iz Beograda.

Bojan Savić je Akademiju primenjenih umetnosti i dizajna upisao 1996. a završio 2001.godine na odsjeku: zidno slikarstvo i restauracija, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Učesnik je više međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, lider je međunarodnih art kampova i radionica. Član je ULUPUDUS-a, i ARTE grupe. Dobitnik je nagrade Arte grupe: Slikar godine 2012. Radio je u radionicama i projektima za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, kao i likovne radionice fuzionisanog stakla. Iskustvo sa djecom stekao je kroz osmogodišnjii rad u osnovnim školama. Do sada je imao 17 samostalnih izložbi, i više kolektivnih, u Srbiji i van nje. Živi i radi u Beogradu.

Govoreći o svom slikanju i o izložbi u Kotoru, Bojan Savić kaže: …,,Ljubav je predivno osećanje, koje me drži na ovom putu slikara. Mislim da sam izabrao dobro osećanje koje me vodi…. Uostalom par puta se pokazalo da je to osećanje jače od svega DRUGOG. Kada mi je teško slikam… kad sam srećan, opet slikam, kad imam neki problem… slikam, kada ga rešim ja opet slikam… Zahvalan sam Bogu, što mi je dao šansu da izlažem u još jednom primorskom gradu, da opet priđem moru, da osetim miris Kotora i da dodirnem kamen od koga su pravljene vekovne građevine. Da se opet divim zidovima koji odolevaju vekovima, i da baš u Starom gradu moje slike koliko toliko doprinesu kulturnom životu ovoga grada… ARELA, Galerija SKC-a, Novi Beograd

Otvaranje izložbe slika  ,,Ljubav je putovanje’’ Bojana Savića u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 19. april 2018. godine u 20 sati.