Gradska galerija Kotor – Izložba slika Roser Panisello Royo

 

 

Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi slika ,,DIVINE CREATURES&LANDSCAPES’’, slikarke Roser Panisello Royo iz Tortose (Barselona).

            G-đa Roser Panisello  Royo (1957) je profesor engleskog, španskog i katalonskog jezika. Takođe je diplomirala i masterirala umjetnost na Univerzitetu u Barseloni (1982). Samostalno izlaže od 2014. godine. Izlagala je u Španiji, Italiji i sada prvi put u Crnoj Gori. Živi i stvara u Tortosi.

               O svojim slikama kaže: ,,Sva božanska stvorenja na mojim slikama su nadrealna, puna ljepote i velikodušnosti. Često njihova ljepota dolazi iz njihove unutrašnjosti i prikazana je na nerealističan i naivan način. Moje slike su ispunjene pokretom. Kao da nekako plešem i čitam u isto vrijeme. Olovka i četke pokreću dugo putovanje da bi me nosili u moje unutrašnje svjetove.  Ova sloboda izražavanja proizilazi iz moje slobode duha …’’

Otvaranje izložbe slika  ,,Divine creatures&landscapes’’ Roser Panisello  Royo u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za petak, 4. maj  2018. godine u 20 sati.