Gradska galerija Kotor – Izložba slika ,,Siluete’’Gradska galerija Kotor priprema izložbu slika ,,Siluete’’, akademske slikarke Tanje Pikule.

Tanja Pikula je rođena 1976. god u Mostaru. Diplomirala je na Fakultetu Umjetnosti – Priština u klasi profesora Zorana Jovanovića Dobrotina. Član je ULUIH-a “Milorad Ćorović” i selektor likovne kolonije Gacko – Klinje. Učestvovala je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i realizovana trinaest samostalnih izložbi u zemlji i regionu. Prvi put izlaže u Kotoru.

O ciklusu slika ,,Siluete’’, autorka kaže: ,,…Slike predstavljaju izdeformisane ljudske forme, siluete bez lika. Na slikama se zanemaruje vidljivo i opipljivo i stavlja se akcenat na ono sto nosimo duboko u sebi. Pokušaj prodiranja u najdublje, najskrivenije tajne naseg bića, predstava nesvjesnog u nama, nesto što se ne može opisati riječima, već jedino bojom i teksturom pokušati približiti posmatraču!? ’’

Otvaranje izložbe slika ,,Siluete’’ akademske slikarke Tanje Pikule u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 28. februar 2019. godine u 19 sati.