Gradska galerija Kotor – Izložba slikarke Bosiljke Bakočević


Gradska galerija Kotor priprema izložbu akademske slikarke Bosiljke Bakočević iz Risna. Ovo je njena prva samostalna izložba.

 Bosiljka Bakočević je vizuelni umjetnik iz Crne Gore. Završni rad, iz oblasti slikarstva, je odbranila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Ratka Odalovića gdje trenutno pohadja master studije.

Njen rad se bazira na istraživanju koliko podsvjesno utiče na svjesno u procesu stvaranja jednog djela, pokušavajuci da intuitivnost i spontanost zavlada kroz tehniku akvarela. Bosiljka je proglašena za najboljeg studenta Fakulteta likovnih umjetnosti za školsku godinu 2019/2020 dok je bila stipendista Opštine Kotor i Ministarstva prosvete republike Crne Gore za 2018/19. godinu. Njen rad je nagrađen II nagradom na konkursu ”Celebrating Young Talents” raspisanog od strane kompanije “Luštica Development”.

Od strane Ministarstva kulture Crne Gore, odabrana je da učestvuje u IPA projektu MONET i umjetničkoj labaratoriji u arheološkom muzeju Ribezzo u Brindisiju, regija Pulja u Italiji.

Prošle godine imala je priliku da svoj rad prezentuje na prestižnom događaju  Art Market Budapest Virtual 2020, International Contemporary Online Art Fair.

Bosiljka stvara na relaciji Risan, Kotor, Cetinje.

           Izložba je zakazana za četvtrak,18. mart 2021.godine u 12 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 1 =