Gradsko pozorište Podgorica – Najava programa za poneđeljak 24. april 2017. godine

 

 

Na repertoaru Gradskog pozorišta u ponedjeljak 24. aprila biće dvije predstave – „Ljepotica i zvijer“ (4+), koja će biti igrana u podne u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, i „Lažljivci“ koji će u 20 sati biti izvedeni u Dodestu.

 

 

Prema tekstu Igora Bojovića, režiju „Ljepotice i zvijeri“ potpisuje Teatar mladih. Predstava je rađena u kombinaciji maske, glumačke igre i sjenki. Na duhovit način ova predstava pripovijeda poznatu bajku o ljubavi koja se rađa između Najljepše Međ Najljepšima i Zvijerske Zvijeri. Kako je Zvijer zapravo razmaženi princ na koga je bačena kletva, to stvara niz komičnih situacija, u kojima učestvuje i dvorska luda Skakutalo…

Igraju: Kristina Stevović, Pavle Ilić i Branko Ilić.

Scenografija, kostim i maske djelo su Ivanke Vane Prelević, muziku potpisuje Olivera Dakić, koreografiju Slavka Nelević, a sjenke Velimir Velev.

 

 

Hit komediju „Lažljivci“, sa Večernje scene našeg pozorišta, režirao je Marko Manojlović po tekstu Anthonya Neilsona. Pored ostalih djela koje je napisao, upravo je komad „Lažljivci“ Neilsona etablirao i kao dramskog stvaraoca. Ova crnohumorna priča postigla je veliki uspjeh u Londonu, na sceni Rojal kort teatra, još 2002. godine, a rado je igrana dugi niz godina i to ne samo na britanskim scenama. Po ocjeni kritičara Sunday Timesa, „Lažljivci“ su jedna od najsmješnijih, najcrnjih i najšokantnijih komedija koje je publika ikad vidjela.

U produkciji Gradskog pozorišta, igraju: Pavle Ilić, Branko Ilić, Dubravka Drakić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić i Sanja Popović.

Scenografiju potpisuje Ivanka Vana Prelević, kostimografiju Vera Šoškić, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević. Dramu je prevela Ivana Gašević.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + 20 =