Gradsko pozorište Podgorica – Nove repertoarske priče u maju

 

 

Pored redovnih repertoarskih aktivnosti, mjesec maj u Gradskom pozorištu obilježiće i početak rada na novom projektu namijenjenom Večernjoj sceni za odrasle. Riječ je o predstavi „Pepeljugino maslo“ koju će po kolumnama savremene hrvatske spisateljice Tene Štivičić za Gradsko pozorište režirati gošća iz Beograda Alisa Stojanović.

Dramska spisateljica Tena Štivičić u svojim kolumnama bavi se medijskom, intelektualnom i estetskom površnošću i nadasve pozicijom žene u savremenom svijetu. Na tom tragu biće i „Pepeljugino maslo“ – komad koji će premijerno biti izveden u prvoj polovini juna.

Majska repertoarska priča u Gradskom pozorištu startovaće u subotu (5. maja 2018.) u podne u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ predstavom sa Lutkarske scene za đecu „Prodavnica igračaka” (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka. Već sljedećeg dana, na istom mjestu u isto vrijeme, za najmlađu publiku biće izveden još jedan lutkarski komad – „Igru sa lutkama” (3+) koju je režirao Ljubomir Ralčev.

U sali Dodest 9. maja u 20 sati biće obilježeno deset godina na sceni predstave „Lažljivci” u režiji Marka Manojlovića, dok će narednog dana, u 12 sati, pred publikom u Dvorcu kralja Nikole u Baru gostovati „Porodične priče“ Biljane Srbljanović za koje režiju potpisuje Teatar mladih.

Neđelja, 13. maj rezervisana je za naslov sa Dramske scene za đecu „Modro blago“ (8+).

Po motivima romana Dušana Kostića tekst i dramatizaciju komada potpisuje Stevan Koprivica, a režirala ga je Staša Koprivica. Predstava će biti igrana u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Podgorička premijera predstave „Cvrčak i Mrav” (6+) koju po tekstu Milene Depolo režira Branko Ilić desiće se 16. maja, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”. Ovaj projekat  nastao je u koprodukciji NVO Teatar mladih, Kulturnog centra Kotor, Gradskog pozorišta i Budva Grad teatra. „Cvrčak i Mrav” premijerno će biti igran 14. maja pred kotorskim mališanima. Uloge tumače: Branko Ilić, Katarina Krek, Branka Femić i Goran Slavić.

19. maja u 12 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ naći će se višestruko nagrađivana lutkarska predstava „Bajka o ribaru i ribici” (6+) koju je po tekstu Aleksandra S. Puškina režirao Evgenij Ibragimov. Sljedećeg dana, na istom mjestu u terminu od 20 sati, Gradsko pozorište će izvesti hit predstavu sa Večernje scene „Slasti slave“ u režiji Stefana Sablića.

U četvrtak, 24. maja, u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović” ansambl Gradskog pozorišta  igraće autorski projekat Borisa Liješevića „Čuvari tvog poštenja“. 

Majski repertoar biće završen izvođenjem nove predstave „Cvrčak i Mrav” (6+) u režiji Branka Ilića. Ovo igranje zakazano je za 28. maj u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ
MAJSKOG PROGRAMA

Ulaznice za predstave sa majskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem portalu Montenegrina.net i/ili na zvaničnom sajtu Gradskog pozorišta www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u Gradskom pozorištu.