Gradsko pozorište Podgorica – Oktobar počinje uz „Snježanu i sedam patuljaka“

 

 

 

Nova sezona u Gradskom pozorištu počinje sa devet nagrada koje su njihove predstave „Bajka o ribaru i ribici“, u režiji Jevgenija Ibragimova, i „Romeo i Julija“, rediteljke Emilije Mrdaković, osvojile tokom septembra na dva važna festivala – IX Bugojanskom lutkarskom bijenalu i VI Međunarodnom lutkarskom festivalu u Podgorici. Nagrade su uvijek dobra potvrda kvaliteta i visokih estetskih dometa produkcija Gradskog pozorišta i daju pravi podstrek da će i nastavak sezone biti jednako uspješan kao ova septembarska uvertira.

 

Repertoar za oktobar 2017. kreće u neđelju, 1. oktobra, tačno u podne u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ predstavom sa Dramske scene za djecu „Snježana i sedam patuljaka“ (5+) u režiji Veljka Mićunovića. U sukobu dobrih i zlih, u ovoj modernoj bajci plemenitost istinske dobre duše i prirodna ljepota pobijediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje.

U predstavi igraju: Jelena Simić, Nada Vukčević, Branimir Popović, Emir Ćatović, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Pavle Popović, Božidar Zuber, Slaviša Grubiša i Vule Marković.

Već u srijedu, 4. oktobra, Gradsko pozorište ide na prvo oktobrsko gostovanje. Riječ je o predstavi „Ljepotica i zvijer“ koja će toga dana biti igrana pred kotorskim mališanima u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ i to u dva termina – od 12 i 14 h.

U okviru obilježavanja Dječje nedjelje 2017, u petak 6. oktobra, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“  biće izveden komad sa Lutkarske scene „Ružno pače“ u režiji Jaroslava Antonjuka.

Višestruko nagrađivana predstava sa Večernje scene „Čuvari tvog poštenja“ 8. oktobra biće izvedena na 57. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu. Autorski projekat Borisa Liješevića, koji je rođen u kreativnoj sinergiji sa glumačkim ansamblom Gradskog pozorišta, biće igran u 20 sati na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta. Nakon MESS-a, „Čuvari“ će biti i u selekciji Bijenala crnogorskog teatra, pa će 17. oktobra u 20 sati biti igrani na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Do kraja mjeseca, tačnije 26. oktobra, „Čuvari tvog poštenja“ biće izvedeni i pred hercegnovskom publikom u dvorani „Park“. Podsjetimo, „Čuvari“ su ovog ljeta osvojili pet nagrada na tri festivala. Predstava je proglašena za najbolju na 12. festivalu mediteranskog teatra – Purgatorije  2017. u Tivtu, a nagrada za glumačku bravuru na ovom festivalu pripala je Dubravki Drakić. Na četvrtom ambijentalnom pozorišnom festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima „Čuvarima“ je pripala nagrada za najbolju predstavu, a na 20. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci osvojili su  Gran pri za najbolju predstavu, kao i nagradu za najbolju režiju.

Šansu da se, nakon uspjeha i pet nagrada na VI Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici, okiti još ponekim festivalskim odličjem imaće u oktobru i „Romeo i Julija“. Ova lutkarsko-dramska romantična tragedija mlade generacije, rađena po čuvenom Šekspirovom djelu, 15. oktobra biće izvedena u okviru takmičarske selekcije XVI Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Banjaluci.

Pred podgoričkim mališanima 11. oktobra, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u standardnom terminu od 12 sati je predstava „Ljepotica i zvijer“, a dan kasnije, na istom mjestu, „Ružno pače“. Oba izvođenja već su rasprodata.

Tinejdžerska publika Gradskog pozorišta u neđelju 22. oktobra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biće u prilici da vidi predstavu „Mi djeca sa stanice ZOO“ koju je režirala Ana Vukotić. Sljedećeg dana, 23. oktobra, u 20 sati u sali Dodest ansambl Gradskog pozorišta izvešće hit predstavu sa Večernje scene – „Više od terapije“ u režiji Alise Stojanović.

Posljednji vikend u oktobru biće rezervisan za najmlađu publiku. U sali Dodest 28. oktobra u 12 sati izvodi se predstava „Dobri Zloćko“ (4+) koju je režirao Petar Pejaković. Dan kasnije, u istom terminu i na istom mjestu, biće izveden projekat sa Lutkarske scena za djecu „Čarobni kamen “(3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta zainteresovani se mogu informisati na sajtu Gradskog pozorišta www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica  možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu.

 

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMA

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − 3 =