Gradsko pozorište Podgorica – Počele probe velike istorijske slikovnice “Mali i veliki zajedno u grad”


Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama velike istorijske slikovnice pod radnim nazivom ,,Mali i veliki zajedno u grad” u režiji Ferida Karajice, a po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković. Performans će biti izveden na pet punktova Glavnog grada 3. i 4. oktobra sa početkom u 12h.  

Djeca, kao i njihovi roditelji imaće priliku da se upoznaju sa znamenitim ličnostima iz crnogorske istorije Ivanom Crnojevićem, Njegošem, Kraljem Nikolom, Blažom Jovanovićem i Draganom Radulovićem, kroz jedan interesantan dramski narativ i strukturu sastavljenu od dijaloga, interakcije, scenskog pokreta, koreopgrafije i muzike, uz veselu i edikativnu atmosferu.

Projekat se realizuje u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Tako će četrnaest studenata imati priliku da rade sa velikim lutkama od po tri metra i da steknu iskustvo u uličnom teatru, što je na ovim prostorima veoma rijetko, a mnogima od njih ovo će biti prvi profesionalni angažman. Ovim projektom nastavljamo teatarsku politiku angažovanja mladih domaćih autora. Pored studenata u performansu će učestvovati i glumac Gradskog pozorišta Podgorica Davor Dragojević. 

Probe se održavaju uz strogo poštovanje mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + one =