Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Ah, šta sve mora jadno dijete“

Jedan od najdugovječnijih naslova sa Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, predstava „Ah, šta sve mora jadno dijete“, u subotu 9. novembra 2019. godine, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ obilježiće 200. izvođenje. Jubilarno igranje na najbolji način svjedoči o atraktivnosti i umjetničkom dometu ovog djela a, ujedno, predstavlja i uspjeh za Gradsko pozorište, glumački ansambl i reditelja.   

Jednako zanimljiva i poučna kako đeci tako i roditeljima, ova duhovita priča za koju tekst i režiju potpisuje Miroslava Mima Janković, govori o začeću i dolasku đeteta na svijet, o njegovim prvim koracima, mukama sazrijevanja, ali i o odrastanju. Komad je namijenjen đeci starijoj od četiri godine.

Predstava „Ah, šta sve mora jadno dijete“ premijerno je izvedena 8. oktobra 1994. godine, a u glumačkoj postavi tada su bili Zoja Bećović, Dejan Đonović, Sejfo Seferović i Ratka Mugoša. Obnovljena je 2. februara 2008, a iz prvobitne podjele u glumačkoj ekipi danas su ostali Dejan Đonović i Sejfo Seferović, dok ostale uloge tumače Dijana Dragojević i Sanja Popović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 3 =