Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Ivo Vizin – kapetan od snova“

Predstava „Ivo Vizin – kapetan od snova“ (12+), koju je prema tekstu Jelene Lele Milošević režirao Zoran Rakočević, biće izvedena u četvrtak 17. oktobra 2019. godine, u 12 sati,  u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Komad sa Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, gledaće učenici osnovnih škola „Branko Božović”, „Sutjeska” i „Savo Pejanović”.

„Ivo Vizin – kapetan od snova“ govori o najpoznatijem kapetanu iz Boke i prvom Slovenu koji je oplovio svijet. To je i topla priča o ljubavi, odrastanju, napuštanju i, na kraju, o pobjedi dobra nad zlom. Gradsko pozorište predstavu je uradilo u koprodukciji sa Kotorskim festivalom pozorišta za đecu i Kulturnim centrom „Nikola Đurković” iz Kotora.  Riječ je o pobjedničkom komadu trećeg Konkursa za najbolji dramski tekst za đecu i mlade koji realizuje ASSITEJ centar Crna Gora.

Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka Femić, Pavle Popović i Pavle Ilić.

Pored reditelja, u autorskom timu su i dramaturškinja Dragana Tripiković, scenografkinja Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitor Nemanja Bečanović ikoreografkinja Slavka Nelević. Dizajn svjetla potpisuju Zoran Rakočević i Slavka Nelević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × four =