Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Slasti slave“

 

 

U sali Dodest u petak 16. decembra, u 20 sati, biće igrana predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta. Predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić, prema djelu britanskog pisca Pitera Kiltera.

Komičan, ali i dirljiv dramski tekst govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter je komad napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva. Predstava osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Džankins bavila i čarobnu riječ – mito – koja joj je otvarala sva vrata. Ipak, priča o Florens Dženkins okarakterisana je kao topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta.

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio i nominovan za prestižnu nagradu „Lorens Olivije”, u kategoriji najbolja nova komedija.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

 

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × two =