Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Slasti slave“

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logo

 

Predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u utorak 15. novembra u 19 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

slasti-slave-1Prema tekstu Pitera Kiltera, predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

Riječ je o komičnom, ali i dirljivom dramskom tekstu o strastima prema slavi jedne žene koja je proglašena najgorom pjevačicom na svijetu. Ugledni britanski dramski pisac ovaj komad napisao je prema istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva. Komad osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Džankins bavila i čarobnu riječ – mito – koja joj je otvarala sva vrata. Ipak, priča o Florens Dženkins okarakterisana je kao topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta.

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio i nominovan za prestižnu nagradu „Lorens Olivije”, u kategoriji najbolja nova komedija.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

 

slasti-slave-2

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 3 =