Gradsko pozorište Podgorica – Repertoar za jun 2019. godineU Gradskom pozorištu počele su probe za predstavu „Don Kihot“, koju Gradsko radi u koprodukciji sa festivalom Barski ljetopis. Po motivima istoimenog remek djela svjetske književnosti iz pera Migela de Servantesa, predstavu će kao autorski projekat režirati jedan od vodećih reditelja regiona Andraš Urban.

U prvoj fazi projekta ekipa će raditi u prostorijama Gradskog pozorišta, nakon čega će preći u Bar. Predstava će premijerno biti izvedena 20. jula, u okviru 32. izdanja Barskog ljetopisa, a na repertoaru Gradskog pozorišta biće od naredne sezone.

Borbe sa vjetrenjačama Don Kihota, plemića od Manče, i njegovog saputnika Sanča Panse, u Urbanovom viđenju Servantesovog romana ticaće se prepoznavanja donkihotovskog u sebi i  društvu oko nas, ali i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemjerjem i manipulacijama. U glumačkoj podjeli su: Branka Femić Šćekić, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović, Vanja Jovićević i Anđelija Rondović.

Dramatizaciju i dramaturgiju potpisaće Vedrana Božinović, za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku će uraditi Irena Popović, dok će kostimi biti djelo Line Leković.

Što se tiče ostalih repetoartskih aktivnosti, jun u Gradskom pozorištu obilježiće i nekoliko naslova koje će igrati pred podgoričkim mališanima. Uz rasprodato izvođenje„Čarobnog kamena” (3+), koji je na programu bio 4. juna, tu je i„Dobri Zloćko“ u režiji Petra Pejakovića koji će biti igran u sali Dodest u četvrtak 6. juna, u 10 sati, (takođe rasprodato izvođenje), kao i predstava „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+) u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković, koja će biti izvedena 15. juna, u 20 sati, u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Predstave tokom juna biće u prilici da vidi i publika van glavnog grada, pa će tako već u četvrtak 6. juna, u 20 sati, „Mali pirat” (8+), u režiji Milana Karadžića biti izveden u Velikoj sali Centra za kulturu u Tivtu. Kraj mjeseca obilježiće gostovanje predstave „Čuvari tvog poštenja“ u Pljevljima. Autorski projekat Borisa Liješevića, nastao u kreativnoj sinergiji sa ansamblom Gradskog pozorišta, biće izveden 25. juna, u 19 sati, u Centru za kulturu Pljevlja.

Ulaznice za predstave sa junskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na oficijelnom sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u Gradskom pozorištu.