Gradsko pozorište Podgorica – Repertoar za mart 2017. godine

 

 

Gradsko pozorište u mjesecu martu, pored redovnih repertoarskih aktivnosti na Večernjoj sceni, Dramskoj za djecu i Lutkarskoj, priključiće se obilježavanju važnih internacionalnih teatarskih datuma. Obilježiće Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart).

Takođe, i u martu Gradsko pozorište priprema premijeru. 

Martovski repertoar otvoriće naslovi sa Večernje scene, pa već 1.marta u 20 sati u sali Dodest, publika ponovo može pogledati našu hit predstavu „Više od terapije“, u režiji Alise Stojanović. U istom terminu, na istom mjestu, u četvrtak 2. marta biće igran Milerov „Pogled s mosta“, reditelja Milana Karadžića.

Što se tiče produkcija za odrasle, do kraja mjeseca na scenama KIC-a „Budo Tomović“ biće igrane i predstave: „Slasti slave“, u režiji Stefana Sablića (7. mart), „Čuvari tvog poštenja“, Borisa Liješevića (9. i 13. mart), kao i „Hormoni“, Alise Stojanović (23. mart). 

Najmlađa publika već u subotu 4. marta, u standardnom terminu u podne, u Dodestu  će moći da vidi „Čarobni kamen“, sa rediteljskim potpisom Davora Dragojevića. U neđelju 5. marta, takođe u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ na repertoaru će biti „Snježana i sedam patuljaka“, koju je za naše pozorište režirao Veljko Mićunović. Uslijediće „Ljepotica i zvijer“ u režiji Teatra mladih (11. mart) i „Igra sa lutkama“ Ljubomira Ralčeva (12.mart).

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade biće obilježićen 20. marta, u podne, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ izvođenjem „Čarobnjaka iz Oza“, u režiji Jagoša Markovića. Dan kasnije obilježava se internacionalni praznik lutkarstva, pa će tim povodom najmlađe gledaoce obradovati igranjem predstave „Ružno pače“, koju je režirao Jaroslav Antonjuk.

Svjetski dan pozorišta, 27. mart, ove godine Gradsko pozorište obilježava gostovanjem nove predstave „Čuvari tvog poštenja“ pred tivatskom publikom, u sali njihovog Centra za kulturu.

Martovski repertoar biće zaokružen 30. marta na najljepši mogući način – premijerom predstave „Romeo i Julija“ u režiji Emilije Mrdaković. Vanvremenski Šekspirov klasik se radi u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, a zamišljen je i kao pozorišni osvrt na mlade generacije koje rastu u prilično mračnom svijetu. Predstava će težiti da mladima usadi optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj svijet i učine ga boljim. U glumačkoj podjeli novog projekta su: Vule Marković, Jelena Simić, Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović. 

 

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMA

 

Ulaznice za predstave sa martovskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.