Gradsko pozorište Podgorica – Repertoar za novembar 2019. godine


Gradsko pozorište za novembar stavlja akcenat na gostovanja i festivalska igranja koja dolaze na kraju mjeseca, ali će naravno biti i  bogat repertoar dramskih i lutkarskih predstava za đecu.

Novembarski repertoar počinje dugo iščekivanim igranjem hit  naslova sa Večernje scene “Kozocid”, Vide Ognjenović. Igraće se u poneđeljak, 4. novembra u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 časova.

U srijedu, 6. novembra, naslov sa Večernje scene, “Slasti slave” u režiji Stefana Sablića, biće igran pred podgoričkom publikom u sali Dodest, sa početkom u 20 časova, dok će u petak, 8. novembra,   najmlađa publika u Tivtu imati priliku da u Centru za kulturu pogleda “Prodavnicu igračaka” (6+), u režiji Jaroslawa Antoniuka, sa Lutkarske scene za đecu.

Subota i neđelja 9. i 10. novembra su rezervisane za igranje predstava za đecu, 9.  u Podgorici, u Dodestu, sa početkom u 12 časova najmlađa publika (4+) će uživati u predstavi  “Ah, šta sve mora jedno dijete” u režiji Miroslava Mime Jankovića, a dan kasnije,  10. novembra,  na istom mjestu u istom terminu, igraće se komad sa Lutkarske scene da đecu “Čarobni kamen’’ (3+),  dramatizacija i režija Davora Dragojevića.

U subotu,  16. novembra, povodom manifestacije Evropska noć teatra,  Gradsko pozorište će pred publikom nastupiti sa predstavom “Lažljivci”, sa Večernje scene, u režiji Marka Manojlovića. Projekat Evropska noć teatra je zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima i održava se svake godine,  treće subote u novembru. Pozorišta toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga i druženja, i tim povodom publika će imati 50% popusta na cijenu ulaznice. Predstava će se igrati u sali Dodest, u KIC-u Budo Tomović, sa početkom u 20 časova.

U neđelju,  17. novembra, za mališane (5+) igra komad “Kod Nojeve barke u osam”, tačno u podne, u sali Dodest.

           U poneđeljak,  18. novembra, sa početkom u 20 časova, podgorička publika će imati  priliku da u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović pogleda komad “Dokle pogled seže”, u režiji Arpada Šilinga i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a Gradsko pozorište će 20. novembra gostovati u Budvi sa predstavom “Slasti slave”, u 20 časova.

“Prodavnica igračaka”(6+), u novembru će se igrati po drugi put, ali ovog puta u Podgorici, u sali Dodest, sa početkom u 12 časova.

I za kraj mjeseca su festivalska igranja. Gradsko pozorište će 26. novembra igrati “Kozocid” u Domu kulture u Brčkom, kao učesnik na 36. Susretu kazališta Bosne i Hercegovine, sa početkom u 19:30 časova. Ovom predstavom će se Gradsko pozorište predstaviti i na Međunarodnom festivalu glumca 2019., u petak 29. novembra u Nikšićkom pozorištu, u 20 časova.

Prvi dan decembra je rezervisan da pred našom publikom igramo predstavu “Don Kihot” Andraša Urabana u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, sa početkom u 20 časova, a samo dva dana kasnije ovaj komad će se igrati u Beogradskom dramskom pozorištu u sklopu festivalskog programa “RUTA”.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na oficijelnom sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u Gradskom pozorištu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + sixteen =