Gradsko pozorište – Predstava „Kod Nojeve barke u osam“


Predstava „Kod Nojeve barke u osam“, u produkciji Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće igrana u neđelju, 17. novembra 2019. godine, u 12 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Ovu uzbudljivu pingvinsku avanturu, namijenjenu đeci starijoj od pet godina, režirao je slovenački reditelj Robert Waltl prema tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba.

Rafiniranog stila, sa puno humora, ovaj Hubov komad slovi i za jedno od najvećih evropskih otkrića za najmlađu publiku u posljednje vrijeme. Riječ je o zabavnoj i poučnoj priči o biblijskom Potopu, koja je ujedno i himna prijateljstva, solidarnosti i tolerancije.

Junaci predstave su tri pingvina koji spletom okolnosti, putem goluba, dobijaju vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i Noje, starac sa dugom sijedom bradom, koji se sprema da na barku ukrca po dva predstavnika svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, pa ga domišljato u koferu ukrcavaju na barku punu životinja…

Igraju: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.

Autorski tim, pored reditelja Waltla, čine još: Natalija Vujošević (scenografkinja), Tijana Todorović (kostimografkinja), Nemanja Bečanović (kompozitor), Slavka Nelević (koreografkinja), Miha Horvat (dizajner svijetla), Đorđe Krivokapić (prevod teksta).


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 2 =