Gradsko pozorište s predstavomu „Pogled s mosta“, u poneđeljak, 26. decembra, u sali Dodest

 

 

Ansambl Gradskog pozorišta u ponedjeljak 26. decembra 2016. godine, u 20 sati, u sali Dodest izvešće  predstavu „Pogled s mosta“, koju je po tekstu Artura Milera režirao Milan Karadžić.

 

Ovo je uvijek aktuelna priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima… Miler je dramu napisao 1955. godine, u vrijeme američke političke represije. Djelo tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”.

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkog književnog virtuoza Artura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama. To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu.

Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Pored reditelja Milana Karadžića, autorski tim još čine: dramaturg Nebojša Bradić, koji je realizovao i idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević, koja je sa Karadžićem uradila i izbor muzike, lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + 20 =