Gradsko pozorište u Tivtu sa predstavom “Kod Nojeve barke u osam”

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logoTivat - Centar za kulturu - 1

 

Gradsko pozorište gostovaće u petak, 25.novembra, u 17h sati, u Centru za kulturu u Tivtu, sa predstavom „Kod Nojeve barke u osam“ (5+). Po tekstu Urliha Huba, predstavu je režirao Robert Valtl.

nojeva-barka-1Rafiniranog stila, sa puno humora, ovaj Hubov komad posljednjih godina afirmisao se kao najveće evropsko otkriće za najmlađu publiku. To je zabavna i poučna priča o biblijskom Potopu, a ujedno je i himna prijateljstva, solidarnosti i tolerancije.

Junaci predstave su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i Noje, starac sa dugom sijedom bradom, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja…

Igraju: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.

Autorski tim, pored reditelja Valtla, čine još: Natalija Vujošević (scenografkinja), Tijana Todorović (kostimografkinja), Nemanja Bečanović (kompozitor), Slavka Nelević (koreografkinja), Miha Horvat (dizajner svijetla), Đorđe Krivokapić (prevod teksta).

 

nojeva-barka-2

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =