Herceg Novi – Izložba crteža Nere Pletikosić

 

 

U galeriji Josip Bepo Benković autorka Nera Pletikosić hercegnovskoj publici predstaviće se sa izložbom crteža.

 Nera Pletikosić  rođena  je 1990. godine u Subotici. Osnovne i Master akademske studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dobitnik je Nagrade “Otisak dlana” za rezultate postignute u oblasti umjetnosti u 2015. godini (Subotica), Godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umjetnički rad iz umjetničke discipline Crtanje, kao i Nagrade Univerziteta u Novom Sadu za postignut uspjeh u toku studija.

 Imala je više samostalnih izložbi i učestvovala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu kao i na mnogobrojnim umjetničkim kolonijama.

Član je HLU Cro Art od 2015. godine i ULUS-a od 2016. godine.

Radi kao likovni pedagog u OŠ “Ivan Milutinović” u Subotici.

 U uvodnom tekstu kataloga o radovima Nere Pletikosić Istoričarka umjetnosti Jasmina Žitnik između ostaloga navodi:

„…Pletikosićeva je pesnikinja sete i usamljenosti čovekove, ali i vere, nade, ljubavi. Ređaju se na njenim radovima deca, žene, muškarci, starost i mladost koja kao da čini jednu porodicu, ili možda, čak, album porodičnih fotografija. Jednu sliku, čovekovog bitisanja, smene generacija, života koji pobeđuje i starost i smrt.“

Izložbu će u utorak 20.novembra 2018. godine, u 19 časova otvoriti Jasmina Žitnik kustos galerije Josip Bepo Benković. Izložba će biti otvorena do 04.12.2018.godine.