Herceg Novi – Izložba slika sa likovne kolonijeU organizaciji uprave hotela ART MEDIJA i NIP ART PRESS iz Budve, u ovom luksuznom hotelu, koji se nalazi na plaži Žanjice kod Herceg Novog, otvorena je zajednička izložba slika pete Međunarodne likovne kolonije, koja je okupila 12 umjetnika iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prethodnih deset dana u ovoj tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji, stvarali su slikari: Mišo Vemić, Momčilo Macanović, Ljubo Popadić, Ana Marković, Rade Vujačić, Esma Šabić, Radun Marsenić, Irvin Masličić, Ana Radulović i vajari Jelena Pavićević i  Nino Perović.

Ovo je još jedan dokaz, da kultura ne poznaje granice i najbolje predstavlja  državu van njenih granica. Umjetnici iz tri države, prethodnih dana, na prelijepoj obali Crnogorskog primorja, uradili su 24 umjetnička djela, razmjenjujući osobenu energiju i stvarajući specifične rukopise i njihovu poetku, kazao je otvarajući zajedničku izložbu slika, novinar i publicist RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve.

Raduje me, što su i  ovom prilikom rođena nova prijateljstva među umjetnicima i organizatorima i dogovorena raznovrsna saradnja na polju umjetnosti i kulture u narednom periodu, kazao je pored ostalog Ranko Pavićević.

Zadovoljstvo boravkom i druženjem, nisu skrivali ni učesnici Međunarodne likovne kolonije, kao i organizator, tivatski vajar Nino Perović, koji je na opraštaju, zakazao nova druženja u hotelu ART MEDUJA na plaži Žanjice.

  

KNJIGA ZA UMJETNIKE

Nakon otvaranja zajedničke izložbe slika pete medjunarodne likovne kolonije u Žanjicama, predstavljena je i knjiga razgovora ZNAKOVI VREMENA, novinara i publiciste  RANKA PAVIĆEVIĆA  iz Budve, nakon koje je svim učesnicima, na oduševljenje umjetnika, od strane organizatora poklonjen po jedan primjerak ove zanimljive knjige, koja je za nepunu dvije godine, doživjela dva izdanja.