Herceg Novi – Ljetnji kulturni kalendar

 

Herceg Novi - Sat kula

 

Bilten za jul 2014. godine sa pregledom zbivanja u organizaciji JUK Herceg Fest i festivala po kojima je Herceg Novi nadaleko čuven.

Ljetni kulturni kalendar počinje festivalom SUNČANE SKALE (2/3. jul na Kanli Kuli) i manifestacijom ZA DJECU JE DOBRO POZORIŠTE (2-12. jul na više lokacija) koju organizujemo po treći put u saradnji sa festivalima dječjeg teatra u Crnoj Gori. Bićemo ponovo u društvu dobrih pozorišta iz Srbije, nastupiće i djeca pozorištarci iz Nikšića i domaće (novsko) pozorište, a najesen će se manifestacija završiti još jednim, velikim gostovanjem – iz daleke, daleke zemlje… Uz ovaj program dobro se uklapa i izložba slika nastalih u likovnom studiju Ljudmile Golovko (5. jul u 18 h), a autori su djeca.

Program za Vašu djecu – ljubitelje pozorišta je u prilogu. Na našem sajtu – naravno sa više detalja. Pratite dešavanja i na Fb: JUK Herceg fest…

Manifestacije koje slijede su 31. Međunarodni festival umjetničke muzike DANI MUZIKE (10-20. jul), Trg od knjige (21-28. jul), Noć kulture (26. jul)

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival (1-7. Avgust), Guitar Art Summer Fest (15-20. Avgust), Hercegnovski strip festival (5-9. septembar)… Programi će se odvijati na mnogim otvorenim scenama, u galerijama, ugostiteljskim objektima, i nećemo ispratiti baš sve.

U galeriji „Josip Bepo Benković“ od večeras IMAGINARIJUM  „pregled crnogorske likovne scene – II polovina XX vijeka“

U galeriji SUE RYDER traje izložba Belog prijića, a 12. Jula se otvara izložba Zorana Krulja

U SPA Galeriji Instituta Igalo aktuelna je postavka pod nazivom Anima Mundi Natalije Đuranović, a od 21. Jula izlaže Stojan Milanov iz Beograda.

 

PROGRAM ZA JUL
KLIKNITE NA POČETAK PROGRAMA

H. Novi - Program za jul

JUK Herceg Fest