Herceg Novi – Predstavljanje knjige razgovora “ZNAKOVI VREMENA”

 

 

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i JU “Gradska biblioteka i čitaonica” Herceg Novi, u okviru Međunarodnog sajma knjiga i kulturne manifestacije “TRG OD KNJIGE 2018”, u utorak, 24. jula 2018. godine, u 21 sat, biće predstavljena knjiga razgovora “ZNAKOVI VREMENA”, poznatog crnogorskog novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA iz Budve.

Knjiga je dobila odlične ocjene stručne kritike, ali  i šire čitalačke publike u zemlji i regionu, a njeni izdavači su: NOVA KNJIGA iz Podgorice, JU “GRAD TEATAR” iz Budve i KOSMOS IZDAVAŠTVO iz Beograda.

  • Tokom dugogodišnje novinarske karijere, autor Ranko Pavićević je u knjizi “ZNAKOVI VREMENA”, sabrao 75 intervjua, sa najpoznatijim stvaraocima iz oblasti kulture iz Crne Gore, zemalja regiona, i svijeta. Među njima su: Desanka Maksimović, Borislav Pekić, Danilo Kiš, Milorad Pavić, Matija Bećković, Vesna Parun, Momo Kapor, Slobodan Selenić, Ranko Jovović, Mirko Kovač, nobelovac Mario Vargas Ljosa, Jurij Poljakov, Amir Or, Dado Djurić, Ljuba Popović, MarinaAbramović, Filo Filipović, Cvetko Lainović…, Emir Kusturica, Lordan Zafranović, Ljuba Tadić, Živko Nikolić, Jadranka Jovanović i mnogi drugi.

O najnovijoj knjizi RANKA PAVIĆEVIĆA na TRGU OD KNJIGE u Herceg Novim, pored autora, govoriće, poznata književnica i rediteljka  VIDA OGNJENOVIĆ, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.