Hotel “Art Medija” – Završena prva Likovna kolonija

 

ArtPress Budva - logo

 

U hotelu ART MEDIJA koji se nalazi u blizini plaže  Žanjice na poluostrvu Luštica, 17. aprila 2016. godine, je zajedničkom izložbom slika i skulptura, završena prva Likovna kolonija, posvećena ostrvu Mamula njegovoj zaštiti, sa posebnim akcentom na zaštitu ogromnog broja ptica koje tamo imaju  svoje stanište.

MamulaTokom sedmodnevnog trajanja,  slike i skulpture, posvećene  Mamuli, radili su, poznati crnogorski umjetnici: Filip Janković iz Podgrice, Ljubo Popadić, Momčilo Macanović, Ivica Aranđus, Nikola Perović iz Tivta i Neđo Simanić iz Bijele.  Oni su uradili  deset slika i jednu skulpturu, koje će trajno krasiti prostore hotela Art Medija, saopštio je organizator  ove zanimljive manifestacije, vajar Nikola Perović, ističući, da će druženje umjetnika u ovom hotelu, biiti i narednih godina.

Otvarajući  zajedničku izlobu radova, poznati crnogorski slikar Ljubo Popadić je pored ostalog kazao, da su radovi nastali u Koloniji,  slikarski glas, da se sačuva poznato ostrvo Mamula, koje se nalazi na ulazu u Boku Kotorsku. To je nužno učiniti, ne samo zbog kulturno istorijskog značaja Mamule, već i zbog toga, što se na njoj nalazi jedinstveno stanište, od  oko pedeset hiljada ptica – galebova, što je jedinstven slučaj u svijetu. Tako nešto, trajno bi zaštitila svaka država u Evropi, a nestanak galebova sa Mamule, značajno bi poremetio biodiverzitet na Crnogorskom primorju, kazao je pored ostalog, slikar Ljubo Popadić.

Otvaranju zajedničke izložbe radova sa Likovne kolonije u hotelu  Art Medija  na  plaži  Žanjice, prisustvoao je i veći broj ljubitelja umjetnosti i prirode, a priređen je i prigodan zabavni program.

Fotografija: wikipedia.org