Izložba radova polaznika “Škole slikanja za treću dob” u Narodnoj biblioteci BudveU organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 20.juna 2019. godine, u holu Akademije zanja biće otvorena izložba radova polaznika radionice “Škola slikanja za treću dob”, koju vodi slikarka Rajka Kujundžijević.

Oko 50 radova nastalih u okviru tromjesečne radionice u Narodnoj biblioteci Budve izložiće petnaestak polaznica Škole slikanja. Izložbu u holu Akademije znanja u 20 časova otvoriće predsjednik Savjeta JU Narodna biblioteka Budve dr Predrag Zenović, a o samoj izložbi govoriće voditeljica radionice, slikarka Rajka Kujundžijević uz čiju su se edukaciju i asistenciju polaznici oprobali u različitim likovnim tehnikama kao što su: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovana tehnika i sl.

Radionica “Škola slikanja za treću dob” koja se tokom protekla tri mjeseca  svakog petka u terminu od 18 do 20 časova odvijala u organizaciji Biblioteke, pokrenuta je sa idejom o potrebi pune integracije starijih lica u životnu zajednicu kroz obrazovanje i razvoj sposobnosti.