Izložba radova “Umjetničke radionice za žene sa invaliditetom” u KIC-u


               Udruženje multiple skleroze uz podršku KIC-a “Budo Tomović” organizuje izložbu radova “Umjetničke radionice za žene sa invaliditetom” koja će biti otvorena u poneđeljak, 15.juna 2020. godine, u izložbenom holu KIC-a u 19 sati.

                Izložbu će otvoriti direktorica KIC-a Snežana Burzan, a o slikarstvu članica Udruženja govoriće Danijela Drakulović, akademska slikarka.

               Tokom četvoromjesečnih radionica Udruženje multiple skleroze Crne Gore sprovelo je aktivnosti projekta “Umjetničke radionice za žene sa invaliditetom”, koje je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.

                “Ovim projektom okupili smo naše članice, ali i zainteresovane žene i djevojke sa invaliditetom da zajedno stvaramo u toplm prostoru našega Udruženja. Radionice slikanja odvijale su se uporedo sa radionicama izrade nakita, broševa i suvenira, a potom smo uz slikanje dodale dekupaž, heklanje i pletenje. Projektnim aktivnostima kroz koje se stvarala magija ručnih radova upotpunjena stihovima haiku poezije iznijela je jasnu poruku o mogućnostima osoba sa invaliditetom i njihovim darom za kreativnost u slikanju različitim tehnikama i na različitim materijalima, od tehnike slikanja silikonom i kombinovanih tehnika akrilom, uljanim bojama, grafitom, do upotrebe prirodnih materijala u izradi tradicionalnih predmeta od vune, svile, čipke, pamuka, filca, drveta i papira. Kreativnim radionicama doprinosimo, ne samo dodatnoj edukaciji u novim vještinama, već afirmišemo druženje, a kroz druženje sve se lakše podnosi.

Ovim projektom afirmišemo i kulturni potencijal naših članica i svih zainteresovanih žena i djevojaka sa invaliditetom koje imaju namjeru da nam se pridruže.

Doprinosimo razvoju kulture, kreativnih vještina, načinu razmišljanja i kulturnog izražavanja radi izgradnje vlastitog kulturnog potencijala i aktivnog učešća u organizovanju kulturnih dešavanja u lokalnoj zajednici. Naše radove predstavićemo u Podgorici i Žabljaku.” Udruženje multiple skleroze Crne Gore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − 1 =