Izložba skulptura Miodraga Šćepanovića

 

08. jun 2011.

Podgorica, Galerija “Centar”, 20h

 

Izložba skulptura
Miodraga Šćepanovića

 

 

U srijedu, 8.juna sa početkom u 20 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba skulptura Miodraga Šćepanovića.

Miodrag Šćepanović je rođen 1953. u Kolašinu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo, u klasi prof. Miše Popovića 1983. godine u Beogradu. Član je ULUCG-a od 1990. i Udruženja “Jesenji salon” Pariz od 2008. godine. Samostalno je izlagao u Titogradu, Petrovcu, Kolašinu, Kotoru, Podgorici, Baru, Beogradu, Tivtu, Zagrebu i Budvi kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu (1983), Nagrade “Lubarda, Stijović, Milunović” ULUCG (2003) i Prve nagrade za skulpturu “Pol Belmondo” na Jesenjem salonu u Parizu (2006).
U katalogu koji prati izložbu Mladen Lompar, književnik i likovni kritičar, između ostalog je zapisao: «Sve upućuje na vajarevu posvećenost poslu u tradicioalnom smislu-umjetnik koji se identifikuje sa izborom svoje misije.Ona je, prije svega, poštovanje jedinstvenog načina transponovanja figure u antropomorfni ili zoomorfni znak. Izuzetna skulptorska sigurnost u očiglednim i doziranim intervencijama i težnja da se ispoštuje prirodno stanje je ključna konstanta Šćepanovićevog rada.
U tumačenju njegovih djela najdalje se ide poštujući principe da se preko finih vibracija sakralizovane mase ne traži dublji životni i umjetnički smisao od onoga što ga ima u iskonskim formama prirode.«

Izložbu u galeriji »Centar« će otvoriti Blagota Eraković, reditelj.

 

VIŠE INFORMACIJA O UMJETNIKU I NJEGOVIM RADOVIMA
MOŽETE VIĐETI AKO KLIKNETE NA LINK