Izložba umjetničkih djela u Murano staklu

Murano Art Week, izložba umjetničkih djela u Murano staklu, biće upriličena od 10. do 17. avgusta u  „mc2 galeriji“ u marina naselju u Luštici Bay.

Tokom sedam dana posjetiocima će biti predstavljeni neki od najvećih majstora u istoriji Murano stakla, koje je poznato i cijenjeno zbog svog kvaliteta više od 1000 godina.

Najznačajniji su radovi maestra Pina Sinjoreta / Pino Signoretto/, poznatijeg  kao „Mikelanđelo Murano stakla“. Sarađivao je sa istaknutim umjetnicima kao što su Salvador Dalí, Džef Kuns /Jeff Koons/, Mark Kvin / Marc Quinn/, Emilio Vedova, Dale Ćihuli / Dale Chihuly/ i mnogi drugi.

Biće izloženi i radovi maestra Đanpaola Seguza /Giampaola Segusa/, koji potiče iz stare i ugledne porodice iz Murana. Radovi porodice Seguzo se nalaze u zbirkama muzeja MOMA u Njujorku i Muzeja Viktorije i Alberta u Londonu.

Slijede i radovi drugih umjetnika poput maestra Romana Done /Romano Donà/, Đankarla Sinjoreta / Giancarla Signoretto/ koji je sarađivao sa Miodragom Dadom Đurićem, Martinom  Bardlijem /Bradley/, Rikardom Likatom /Riccardo Licato/, Johanesom Lajsmulerom /Johannes Leismuller/ i Markom Estelom.

Galerija će predstaviti i radove kubanskog umjetnika Alfreda Sosabrava, te Fabia i Andrea Taljapijetre /Tagliapietra/, i Simona Cenedesea.