JAM 2021. Koncertni program – Kuhinjazz


U okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori” koji se odvija pod motom “Balkan džez” mladi crnogorski bend Kuhinjazz prirediće koncert u četvrtak, 22. aprila 2021. godine, u velikoj sali KIC-a, u 20 sati.

            Osnovu Kuhinjazz čini trio u sastavu Enes Tahirović, klavijature, Slaven Ljujić, bas, i Martin Đorđević, bubnjevi, a proširuje se sa gostujućom duvačkom sekcijom – Stefan Pavićević, saksofon i Dejan Ljujić, trombon. Nakon pojedinačnih i grupnih nastupa, članovi ansambla Kuhinjazz je od prošle godine počeo s autorskim radom, koji će predstaviti premijerno u okviru JAM 2021.

            Nakon završenih studija džeza na prestižnim džez akademijama u inostranstvu – Martin Đorđević je diplomirao u Sijeni, Italija, Enes Tahirović u Gracu, Austrija, a Slaven Ljujić u Bostonu, SAD, mladi muzičari su se vratili u Podgoricu sa željom da kroz autorski, izvođački i pedagoški rad doprinesu razvoju crnogorske džez scene. Imajući u obzir da je aprilska manifestacija Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori od svog nastanka bila od suštinskog značaja za edukativni i muzički razvoj svih članova Kuhinjazz, ovaj koncert predstavlja nastavak saradnje kroz zajedničko stvaralaštvo jedne mlade džez generacije.

           Organizatori koncerta su Jazz Art i KIC “Budo Tomović”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × two =