Januarski repertoar KIC-a „Budo Tomović“

 

SRCE KULTURE GRADA - logo

 
 

Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika nastaviće sa raznovrsnim i kvalitetnim programskim repertoarom već od 15.januara.

Veče posvećeno bendu SMAK biće održano u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i NVO Muzika alternativa kultura u petak, 15.januara, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati. Crnogorski muzičari će odsvirati najveće hitove poznate kragujevačke grupe uz koje su odrastale mnoge generacije rokera.
Ulaznice će biti u prodaji od 11.januara i moći će da se kupe po cijeni od 2 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.
Više info – Damir Ibišević, NVO Muzika alternativa kultura 069 501 897

* * *

Revija najpoznatijih mjuzikla koji su ovaj filmski žanr vratili na velika vrata filmske umjetnosti biće održana u okviru filmskog programa KIC-a „Budo Tomović“ od 18. do 21.januara. U okviru revije biće prikazani sljedeći filmovi: „Moje pjesme, moji snovi“, „Pjevajmo na kiši“, „Isus Hrist superstar“ i „Kosa“. Filmovi će biti prikazani u Sali DODEST sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

* * *

Koncert sufijske muzike biće održan u saradnji Turskog kulturnog centra i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ u petak, 22.januara, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.
Više info – Turski kulturni centar 020 652 800

* * *

Koncert gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije koji će otvoriti zimsku koncertnu sezonu u okviru muzičkog programa KIC-a „Budo Tomović“ biće održan u utorak, 26.januara, u Modernoj galeriji Muzeja i galerije Podgorice (ul. Marka Miljanova br. 4), sa početkom u 20 sati.
Na premijernom koncertu u Podgorici, Gudački kvartet Beogradske filharmonije izvešće djela Dejana Despića (Počasnica Stevanu Mokranjcu), Volfganga Amadeusa Mocarta (gudački kvartet KV 421, d-mol) i Morisa Ravela (gudački kvartet F-dur).

* * *

Promocija knjige “Kad dodirneš dno” autora Josipa Tripovića biće održana u utorak, 26.januara, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.
O knjizi će govoriti prof.dr Igor Lakić i autor, a odlomke iz knjige čitaće Nemanja Tripović i Miomir Đurović.

* * *

Veče klapa iz Crne Gore biće održano u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i Centra za razvoj i očuvanje kulture manjina u petak, 29.januara u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 časova. Ulaz je besplatan.
Više info – Centar za razvoj i očuvanje kulture manjina 020 223 365

* * *

U okviru repertoara Gradskog pozorišta vikendi u januaru rezervisani su za predstave: „Mačor u čizmama“, „Dobri zloćko“, „Čarobnjak iz Oza“ i „Ah, šta sve mora jadno dijete“ u 12 sati, a u okviru večernje scene biće izvedene predstave „Slasti slave“ (26.januar) i „Pogled s mosta“ (27. i 28.januar).