Javni konkurs za učešće u projektu “Umjetnost razumijevanja”


NVU Dramski studio “Prazan prostor” iz Podgorice (Crna Gora) u partnerstvu sa UG “AkustikUm – Muzička omladina BiH” iz Tuzle (Bosna i Hercegovina) sprovode projekat “Umjetnost razumijevanja” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).


Projekat “UMJETNOST RAZUMIJEVANJA” osmišljen je u želji da grupi mladih djevojaka i momaka iz dvije multikulturalne, multinacionalne i multivjerske sredine kroz umjetnost približi građanski i ljudski pristup različitostima i podstakne ih na dijalog koji za cilj ima razumijevanje. Kao direktni učesnici u ovom projektu naćiće se 24 mlade osobe koje će kroz dva rezidencijalna boravka od po sedam dana umjetnošću, druženjem, znanjem, razgovorom i srcem učvrstiti svoje veze i širiti poruke mira, ljubavi i tolerancije. Sa njima će osim mladih liderki i lidera raditi kompetentne pedagoškinje i pedagozi iz oblasti pozorišne i muzičke umjetnosti.
Koristeći najsavremenije metode rada i moć koju umjetnički izraz ima kao i sposobnost umjetničkih tehnika da ojačaju kapacitet mladih, izgrade samopouzdanje i bace svjetlo na liberalan i demokratski način života, mentorke i mentori održaće dva ciklusa radionica u trajanju od po pet dana. Kao krajnji proizvodi radionica realizovaće se performansi u javnim prostorima. Ovim performansima mladi će kroz sopstveni izraz progovoriti o temama koje se problematizuju tokom radioničarskog rada. Tokom trajanja projekta mlade učesnice i učesnici dijeliće svoje utiske i saznanja sa širom javnosti kroz video forme.

Srdačno pozivamo sve djevojke i momke od 16 do 26 godina da se prijave za učešće u ovom projektu. Zainteresovane kandidatkinje i kandidati trebaju poslati svoju kratku biografiju, motivaciono pismo i video u trajanju do 60 sekundi u kojem će se predstaviti . Selektovane kandidatkinje i kandidati će biti učesnici dva umjetnička kampa u trajanju od po sedam dana (jedan na Cetinju – Crna Gora i drugi u Tuzli – Bosna i Hercegovina), učestvovati u promociji projekta, javnim performansima i javnim tribinama.
Svi troškovi prevoza, smještaja i ishrane su obezbijeđeni od strane organizatora.
Prijave se mogu slati na dsprazanprostor@gmail.com. Poziv je otvoren do 1.
septembra 2020.g.

Ovim projektom Dramski studio “Prazan prostor” nastavlja svoju misiju koja se ogleda u jačanju kulturne ponude i doedukaciji mladih ljudi u Crnoj Gori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 2 =