JU Centar za kulturu Tivat – Predstava za đecu “Cvrčak i mrav”

 

 

     JU Centar za kulturu Tivat
      Utorak 17.07.2018. 21:00h
       Ljetnja pozornica Tivat

     

U utorak 17.07.2018. sa početkom u 21:00h, na Ljetnjoj  pozornici Tivat će se održati  predstava za đecu “CVRČAK I MRAV”.

Predstava je namijenjena svima od 6 do 66 godina, a rađena je u koprodukciji NVO „Teatar mladih“, Kulturnog centra „Nikola Đurković” Kotor, Budva Grad teatra, Gradskog pozorišta iz Podgorice i JU Herceg Fest.

 “Cvrčak i mrav” spada u jednu od najpoznatijih basni antičkog grčkog pisca Ezopa. Služeći se likovima cvrčka i mrava i njihovim osobinama, Ezop u ovoj kratkoj basni ukazuje na posljedice vrijednoće i lijenosti. Kao i u basni i u predstavi je u liku mrava predstavljen vrijedan čovjek, dok je u liku cvrčka predstavljen čovjek koji želi da radi ono što voli. U ovom slučaju to je muzika.

   Ideja i poruka koju predstava treba da prenese jeste poruka o slobodi, o ličnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu nametnute norme, koje đecu i mlade spriječavaju da budu ono što žele. Cilj predstave “Cvrčak i mrav” je da đeci približi ideje klasične literature obrađene i interpretirane na način da njima budu bliske.

  Rep muzika klape Who see impresionirala je u svakom segmentu. Tom efektu u velikoj mjeri doprinijela je izvrsna igra glumaca, funkcionalna scenografija i koreografije koje su predstavi dale posebnu snagu čineći je istovremeno zabavnom, uzbudljivom i dinamičnom.

     Glumačka ekipa u sastavu Branka Femić- Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić na izvanredan način su pokazali da živimo u svijetu kiča i šunda, da je prijateljstvo neprocijenljivo bogatstvo i da kroz život treba slijediti svoju zvijezdu vodilju.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =