JU KIC i NVO CARM potpisali memorandum o saradnjiČelnici JU Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ i NVO Centar za afirmaciju i razvoj mladih (CARM) Snežana Burzan i Miloš Mašković danas su potpisali Memorandum o saradnji i razumijevanju. Oni su se saglasili da će podsticati blisku saradnju u djelovanjima koje ova NVO realizuje u okviru svojih projekata i nezavisnih  aktivnosti, vodeći računa o interesu zajednice, a pogotovo mladih koji su njen vitalni dio.

               Direktorica KIC-a Snežana Burzan istakla je zadovoljstvo što, od sada i zvanično, KIC nastavlja da pruža podršku radu ove grupe mladih i entuzijastičnih ljudi, a sa ciljem da mladi imaju dodatni prostor za afirmisanje svojih ideja i djelovanja.

              U ime CARM-a Miloš Mašković je kazao da se, između ostalog,  saradnja zasniva na sprovođenju projekta „Socijalni kapital“ koji ima za cilj umrežavanje mladih sa institucijama sistema, nevladinim organizacijama, medijima i drugim, za mlade relevantnim činiocima društva. On je dodao da ga raduje što KIC prepoznaje važnost podsticanja omladinskog rada uvažavajući potrebe i interesovanja mladih.

                Dodajmo da je KIC i u ranijem periodu bio domaćin više tribina, predavanja i okruglih stolova na temu omladinskog aktivizma i položaja mladih u našoj državi, a prva zajednička aktivnost KIC-a i CARM-a nakon potpisanog memoranduma biće tribina na temu “Mladi i antifašizam” na jesen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 6 =