JU Muzeji i galerije Budve – Ljetnja škola mozaika za đecu

 

JU Muzeji i galerije Budve

30. jul 2015.

U toku naredne sedmice, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve otpočeće sa radom ljetnja škola mozaika za đecu. Školu će voditi magistar slikarstva Petar Vujošević.

Skola mozaika - 3Uzimajući u obzir uspjeh prošlogodišnje škole arheologije za djecu – Archeolab, organizator je saopštio da nastavlja sa edukacijom mladih sugrađana. Ljetnja škola mozaika ima za cilj da, kroz upoznavanje mladih sa drevnom slikarskom tehnikom mozaika, oslobodi i usmjeri u njima kreativni potencijal, da ih na osmišljen način uvede u prostor ljeta i dokolice, i, iznad svega, da u njima otvori unutrašnje oko za duh podneblja Crne Gore i Mediterana koji je materijalizovan u kamenu.

Radionica će trajati 15 dana od kojih će se 10-12 dana izrađivati mozaik i nakon toga raditi na pripremi izložbe nastalih radova. Za učešće se mogu prijaviti mladi uzrasta od 7-18 godina. Takođe, učešće je besplatno.

Lokacija radionice biće naknadno saopštena a biće u pitanju urbano jezgro Starog grada Budve ili Gradski park.

Prijave za radionicu na broj telefona: 033 451 343 svakim radnim danom od 8h-15h i 17h-22h. Subotom i neđeljom od 17h-22h ili putem e-mail adrese jumgbd@gmail.com.

 

Skola mozaika - 1