Karver – Ciklus talijanskog filma: Hotel Meina

 
Ambasada Italije - Sekretarijat za kulturu Podgorice - Karver

 

 

Od srijede 4. marta u 20,30h, projekcijom filma MINE VAGANTI (LUTAJUĆE MINE) Ferzana Ozpeteka,  Ambasada Republike Italije u Podgorici u saradnji sa knjižarom Karver i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada organizuje ciklus talijanskog filma.

 

Prozor u italijansku kinematografiju

 

U srijedu 11. marta 2015.godine, na programu je film HOTEL MEINA (Hotel Meina), Carlo Lizzani.

Kako će Njemci reagovati na primirje ugovoreno 8. septrembra 1943. godine, zbog kog ih Italija izdaje i pridružuje se suparničkim snagama? Ovo je mučno pitanje koje grupa od 16 Italijana – tačnije grčkih Jevreja evakuisanih u hotelu Meina – postavljaju sami sebi. Hotel Meina, nazvan po gradu Meina na jezeru Mađore, vode Benarovi, porodica turskih Jevreja. Nedoumice odraslih ubalžene su vedrinom dvoje mladih, Noe i Žulijen koji su zaljubljeni i puni nade za svoju budućnost. Neizvjesnost biva razbijena dolaskom SS grupe pod vođstvom Kraslera. Šesnaest Jevreja ostaju u izolaciji hotela gdje počinje naizgled beskonačno mukotrpno čekanje puno očaja, straha i nade.

U istom terminu svake naredne srijede u objektu Banja, publika će moći da vidi sljedeće filmove titlovane na engleski jezik:

 

Ostali italijanski filmovi2