KIC “Budo Tomović” – Filmska revija “Ljubav na filmu”Tradicionalno u februaru reviju “Ljubav na filmu” povodom Dana zaljubljenih organizovaćemo u okviru filmskog programa Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” od 18. do 21.februara 2019. godine, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Svoje viđenje ljubavi kroz nekoliko najpoznatijih filmova sa ljubavnom tematikom pokazaće nam: Rodžer Mišel, Džejms Ajvori, Vilijam Vajleri Harold Rejmis.

Sa filmom “Ja u ljubav vjerujem” (1999) o simpatičnom vlasniku male knjižare koji se zaljubljuje u filmsku zvijezdu počeće revija u poneđeljak, 18.febrara.

  Britanski film “Soba sa pogledom” (1985) reditelja Džejmsa Ajvorija u kojem se mlada djevojka upušta u zabranjenu ljubavnu avanturu obilježiće utorak, 19. februar.

   Pretposljednji dan revije srijeda, 20.februar rezervisan je za biografski film “Smiješna djevojka” (1968) čija tema je život američke komičarke, pjevačice i glumice i njenog supruga, kockara i prevaranta.

   Kultni film Harolda Rejmisa “Dan mrmota” (1993) u kojem je cinični novinar zaglavljen u vremenu zbog čega stalno proživljava isti dan zatvoriće reviju u četvrtak, 21.februara.