KIC “Budo Tomović” – Izložba đečijih rukotvorina pod nazivom “Simboli bugarskog identiteta”                Ambasada Republike Bugarske u Podgorici, Udruženje “Duhovno ogledalo” iz Sofije, uz podršku Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori organizuju izložbu đečijih rukotvorina pod nazivom “Simboli bugarskog identiteta” u utorak 18. juna, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” u 18 sati.

                 Izložbu će otvoriti: Nj. E. gđa Meglena Plugtschieva, ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori, gđa Snežana Burzan, direktorica Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, gđa Tatiana Kostadinova, predsjednica Udruženja “Duhovno ogledalo” iz Sofije i gdin Osama Makkawi Khogali, šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori. Na otvaranju će biti upriličen i kratak muzički program.

                Izložba “Simboli bugarskog identiteta” sadrži 25 radova, a i dio je projekta “Motivi bugarskog folklora – skriveni simboli vjere, ljubavi i ljepote, harmonije i muzike” koji je pokrenulo udruženje “Duhovno ogledalo” sa ciljem da  mladi umjetnici, uzrasta od 4 do 15 godina, koristeći različite tehnike, naprave radove koji nose boje i simbole bugarskog identiteta.

               Ideja Udruženja “Duhovno ogledalo” koja je u pozadini ove izložbe, je da stvori mrežu kreativnih organizacija za đecu i mlade iz balkanskih zemalja. Sljedeći korak, nakon implementacije ove inicijative, biće kreiranje đečije Evropske umjetničke mreže.