KIC “Budo Tomović” – Izložba radova Ivane Mašanović

Izložba radova Ivane Mašanović, učenice trećeg razreda Gimnazije “Niko Rolović” iz Bara  biće otvorena u poneđeljak, 1.aprila 2019. godine, u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u 19 sati.

               Izložbu pod nazivom “Lutalice” otvoriće umjetnica Tamara Radusinović i trajaće do 7.aprila. Riječ je o KIC-ovoj podršci mladim talentima Crne Gore.

               “Moja ekspresija kroz likovnu umjetnost u samim počecima, tj. od djetinjstva nije bila vođena planski. Oduvijek je išlo samo od sebe, kao jedina aktivnost koja bi predstavljala slobodu mene same. Moj cilj je da upišem likovnu akademiju, da za par godina budem akademska slikarka i da usmjerim život u pravcu promovisanja same slobode razmišljanja i emocija, kao i ekspresije istih. Oduvijek sam voljela umjetnost i smatrala da ona uvijek nastaje iz svakodnevnih ljudskih problema isto koliko i iz ljubavi. Papir, četkica i crni akvarel su moji prvi prijatelji i najiskrenije nisam u početku kapirala da je to zapravo umjetnost, nisam se mogla usuditi da je tako nazovem. To je za mene bio mali izlaz u jednu veliku slobodu, a tad nisam bila svjesna da će mi u pozitivnom smislu okupirati cijeli život. Na kraju devetog razreda sam osvojila treće mjesto na državnom takmičenju na temu “Svemir” i treće mjesto na opštinskom takmičenju “Crna Goro volim te”. Tad sam shvatila da moj rad možda može da ostavi utisak na ljude, nadam se pozitivan. Težim tome da postignem revoluciju emocija u ljudima. Ne znam ni je li pravilno da kažem da težim, jer nikad ne znam šta može da se stvori na platnu kad počnem djelo. Nisam posebna i svako ima svoja krila, a umjetnost su moja, i nadam se, da će vremenom rasti.” mlada  umjetnica Ivana Mašanović