KIC “Budo Tomović” – Koncert splitske klape “Contra”


              Zajednica Hrvata i prijatelja – Crna Gora povodom nadolazećih božićnih blagdana, organizuje koncert klape “Contra” iz Splita, 5. decembra 2019. godine, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

              Koncert će svečano otvoriti Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gospodin Veselko Grubišić i predsjednica udruge ZHIP CG, gđa Svjetlana Zeković. Prijatelj koncerta je KIC “Budo Tomović”.

              Klapa “Contra” iz Splita, jedna je od najpoznatijih i najuspješnijih klapa koju čine vrsni pjevači, a klapu predvodi Eduard Šegota jedan od najboljih tenora ikad u Hrvatskoj. “Contra” je pokrenula sasvim novi talas u klapskoj muzici i istu ponovo vratila među najpopularnije muzičke stilove Hrvatske. Nastala je od članova raznih klapa i u kratom roku je održala preko 200 koncerata u Hrvatskoj i okruženju, a samo tokom ljeta 2018. dodali su preko 80 koncerata svom izvođačkom iskustvu. Pojedini članovi klape su na sceni preko 20 godina, a neki od njih su bili članovi popularne i respektabilne klape “Cambi”.

              Pored ostalih, ističemo zapažene nastupe i nagrade na relevantnim klapskim festivalima: FDK Omiš, Festivala klape Gospi u Sinju, Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, Međunarodnog festivala klapa u Perastu, 22. Večeri dalmatinske šansone itd.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − sixteen =