KIC “Budo Tomović” – Koncert trija “Triangulum“

 

KIC - Logotip

 
 

Koncert trija „Triangulum“ biće održan u okviru muzičkog programa Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ u srijedu, 21.oktobra, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Na repertoaru ovog trija kojeg čine renomirani muzičari i muzički pedagozi Nadica Ristić (oboa), Marko Simović (violina) i Davor Novak (klavir) naći će se djela poznatih kompozitora: Johana Sebastijana Baha (Trio Sonata), Renea Gerbera (Trio Suite), Karla Rajnekea (Trio a-moll Op.188) i Dejana Krdžića (Rondo).

 

Kamerni trio Triangulum

 

Kamerni trio „Triangulum“ je formiran 2013. godine, kao rezultat saradnje predavača na Ljetnjem kampu za kamernu muziku na Ivanovim koritima. U prethodne dvije sezone ostvario je desetak koncerata; u sezoni 2015/16 pored koncerata u Crnoj Gori, predstoje i gostovanja regionu (Kosovo, Albanija, Makedonija i Hrvatska). Trio „Triangulum“ je sarađivao sa poznatim crnogorskim glumcem Slobodanom Marunovićem.

 

Davor NovakDavor Novak je diplomirao i magistrirao na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Tokom studija bio je polaznik međunarodnog majstorskog kursa u Marijanskim Laznima u Češkoj Republici. Nastupao je širom zemlje, te u državama regiona i u inostranstvu (Srbija, BiH, Italiji, Češka). Zapažene resitale održao je u CNP-u, Kraljevskom pozorištu “Zetski Dom” na Cetinju i u Kotoru. Nastupao je i na uglednim crnogorskim festivalima: Budva Grad Teatar, Decembarski dani kulture, Podgorica, Bar Guitar Fest i u okviru koncertne sezone festivala Nikšić Guitar Festival. Aktivan i na polju kamerne muzike. Nastupao je sa gitaristom Nedeljkom Pejovićem, violinistom Romanom Simovićem, Zoranom Anićem i dr. Usavršavao se u inostranstvu na seminarima kod eminentnih pedagoga kao što su: Boris Lvov, Mikele Campanela, Joakim Ačukaro, Valeri Grohovski i drugi. Radi kao korepetitor u nastavi gudačkih i duvačkih instrumenata u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici. Angažovan je takođe, u Muzičkoj školi u Budvi i na Muzičkoj akademiji na Cetinju, kao stručni saradnik.

Nadica RisticNadica Ristić je svoje muzičko obrazovanje stekla u rodnoj Makedoniji. Obou je studirala na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skoplju u klasi prof. Gordane Josifove Nedelkovske, gdje je diplomirala i magistrirala. Tokom školovanja je osvajala uglavnom prve i specijalne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Koncertna aktivnost oboistkinje uključuje resitale na uglednim makedonskim festivalima i u okviru redovne koncertne sezone kulturnih centara. Sarađuje sa makedonskim kompozitorima, premjerno izvodi njihova djela na manifestaciji Dani makedonske muzike u Skopju. Solistica je i članica Simfonijskog orkestra F. A. M. E. koji se bavi snimanjem filmske muzike i članica je ansambla “Ladies Orchestra” sa kojim nastupa kao solista od 2011. Od 2001. do 2005. godine djeluje kao honorarni član Makedonske filharmonije, a od 2005. kao vođa oboa Makedonske opere i baleta (MOB). Podgoričkoj publici se prvi put predstavila uspješnim resitalom u KIC-u “Budo Tomović” 2014. godine. Trenutno je angažovana kao profesorica oboe u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici i Muzičkoj školi u Tivtu. Od osnivanja Ljetnjeg kampa za kamernu muziku-Montenegro Camp for Chamber Music (2012) je u timu angažovanih muzičkih profesionalaca i predavača.

Marko SimovicMarko Simović je počeo da uči violinu u Podgorici, u klasi prof. Igora Simovića. Sa 15 godina je upisao Muzičku akademiju na Cetinju, gdje je diplomirao sa najvećom ocjenom, u klasi prof. Romana Simovića. Magistarske studije završio je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Dobitnik je stipendije Vlade Crne Gore. Tokom školovanja osvojio je brojne nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima. Usavršavao se u zemlji i inostranstvu kod profesora kao što su: Emil Kamilarov, Dina Šnajderman, Irina Jašvili, Florijan Balaž, Sergej Kravčenko, Aleksandar Ostrovki. Koncertirao je u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Ukrajini, Njemačkoj i Belgiji. U nekoliko navrata ostvaruje saradnju sa renomiranim gudačkim kvartetom “Rubicon”, kao i sa: pijanistima Nikolom Vučkovićem, Bojanom Martinovićem i Tatjanom Prelević, violinistima Romanom Simovićem, Miranom Begićem i Sergejem Smbatijanom, orkestrom Kamerata Akademika i dr. Nastupao je na uglednim crnogorskim festivalima: Barski ljetopis, AMA Perast, Nikšić Guitar Festival, Dani muzike u Herceg Novom, Budva Grad teatar, Tivatsko kulturno ljeto, Esspresivo na Cetinju, kao i u okviru projekta Ministarstva kulture Crna Gora jedna kulturna adresa. Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra, te Udruženja kompozitora Crne Gore i koncert-majstor festivalskog orkestra ,,Operosa“. Angažovan je i kao profesor violine i kamerne muzike u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“. Od osnivanja Ljetnjeg kampa za kamernu muziku-Montenegro Camp for Chamber Music (2012) je u timu angažovanih muzičkih profesionalaca i predavača.