KIC “Budo Tomović” – Održana promocija zbirke “Bila jednom jedna bajka” Ane Ičević Vuković


Do poslednjeg mjesta ispunjena Multimedijalna sala u KIC-u ,,Budo Tomović“ bila je domaćin književne večeri autorke Ane Ičević Vuković koja je ovog puta predstavila zbirku naslovljenu kao; ,,Bila jednom jedna bajka“.

Vidno raspoložena publika je gromoglasnim aplauzima često prekidala naracije stihova iz zbirke.

U ime izdavača, goste je pozdravio književnik Mirko Rakočević, vlasnik izdavačke kuće ,,Grafički atelje“ iz Podgorice, i ujedno izrazio zadovoljstvo što se ovako kvalitetan pisac odlučio za njihove usluge izdavanja i štampanja knjige.

Stari književni bard Perivoje Popović, se između ostalog prisjećao i školskog lista ,,Latica“ čiji je bio urednik i u njemu našao nekoliko pjesama tada mlade pjesnikinje Ane i na veliko zadovoljstvo prisutnih pročitao pjesme ,,Ljubav“ i „Život“, tražeći od publike odgovor šta je preče; jedno ili drugo.

Književnik i novinar, Gordan K Čampar, nije krio oduševljenje izborom tema u knjizi, podvlačeći neke od njih kao što su koferi neraspakovanih želja, majka, heroji koji ne traže slavu, par susreta koji i nijesu bili posebno po želji, pismo ocu, upozorenje da ne treba govoriti sa tišinom, do definicije siromaštva u kojoj nema prisustva gole korice nasušnog hljeba već mnogo drugih bitnijih stvari koje nas često učine takvim.

Ujedno podvlačeći; ,,da je sve to autorka umotala u veliku količinu ljubavi i  brutalnu stvarnost bilježila bajkovitim izrazom“.

,,Ova knjiga je herbarijum dobrih i blagih riječi. Ima nečeg tepalačkog, originalnog u današnjem použasavanju od nevjernih i lednih stihova iritirajuće posmoderne, koja je više tehnistički okrenuta igrarijama, vještačkim zasipanjem frazeološke modernosti i napregnutosti izraza, ali bez emocije, bez onog neuhvatljivog što se ne može objasniti, što treba doživjeti“, riječi su Slobodana Čurovića Apisa, inače recezenta ovog štiva, koji je obraćanje začinio sa stihovima na kraju; „A ko ne ume da sluša pjesmu slušaće oluju“.

Autorka se na kraju, vidno dirnuta, prisustvom velikog broja posjetilaca, prekrasnim buketima, toplim zagrljajima i riječima podrške, zahvalila na svemu, obećavši da na slijedeću knjigu nećemo čekati dugo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + fifteen =