KIC “Budo Tomović” – Otvoren serijal “Njegoš naš nasušni”

 

 

           Prof. dr Novak Kilibarda otvorio je sinoć ( 24.04.2017.) serijal “Njegoš naš nasušni”, koji će KIC “Budo Tomović”  povodom 170 godina od objavljivanja Gorskog vijenca, sa Društvom za očuvanje crnogorske narodne baštine (DOB), organizovati svakog poneđeljka sa početkom u 18 h u Multimedijalnoj sali KIC-a. 

 

 

           Na prvom predavanju, prof. Kilibarda je ukazao na značaj narodne književnosti u formiranju Njegoševe poetske ličnosti, naglašavajući neprolazne kosmopolitske vrijednosti cjelokupnog stvaralaštva ovog velikana.

           U ime organizatora skup je pozdravila direktorica KIC-a Snežana Burzan koja je istakla da je sigurna da su i u 21. vijeku, vijeku globalizacije, otuđenja, razvoja tehonologije i raznovrsnih networka, Njegoševe misli svevremenske i opštečovječanske, pa ih stoga i na ovaj način valja približiti naročito mladima.

            Predsjednik DOB-a Goran Sekulović najavio je da će sljedećih poneđeljaka u KIC-u o Njegošu besjediti:  dr Sreten Perović, dr Čedomir Bogićević, dr Dušan Ičević, Miraš Martinović, Borislav Cimeša, Čedomir Drašković, kao i drugi predstavnici crnogorskog društvenog, umjetničkog, kulturnog  života.

 

 

           Serijal “Njegoš naš nasušni” trajaće do jeseni (izuzev prazničnih dana i ljetnje pauze), a sljedeće predavanje zakazano je za poneđeljak, 8. maja.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × four =