KIC “Budo Tomović” – Pjesničko veče Lejle Kašić i Milana Gajića

             Pjesničko veče mladih autora Milana Gajića i Lejle Kašić tokom koje će predstaviti svoje poetsko stvaralaštvo biće organizovano u poneđeljak, 2. marta 2020. godine, u sali Dodest, od 19 sati.

             Milan Gajić, rođen je 1992. Nekada je bio kadetski i omladinski reprezentativac Srbije u fudbalu i profesionalno se bavio modelingom. Sada studira na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dio akademskog znanja stekao je studirajući na Pravnom fakultetu u Belgorodu, u Rusiji. Autor je zbirke poezije “Idila se u snu snila”. Svoju poeziju do sada je predstavio pred publikom u: Beogradu, Kruševcu, Podgorici, Vladičinom Hanu, Bilefeldu, Najmegenu, Vrnjačkoj Banji…

              Lejla Kašić, rođena je 1996. Crnogorska je pesnikinja koja je osnovne studije završila na Filološkom fakultetu u Nikšiću, studirala je i na Karls-Francez Univerzitetu u Gracu, u Austriji. Sada je na specijalističkim studijama na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. Potpisuje poetsku zbirku “Moja Crvena”. Neke pjesme su prevedene na mađarski jezik, a jedna od njih se našla u dvojezičnoj antologiji savremene poezije Južnih Slovena “Mostarske kiše” koju je priredio Iles Faher. Iza sebe broji promocije knjige i pjesničke večeri u: Podgorici, Budvi, Cetinju, Bijelom Polju, Sarajevu, Beogradu.
Oboje su objavljivali svoje radove na raznim portalima i onlajn časopisima, od kojih izdvajaju saradnju za onlajn art & literary magazin insp.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =