KIC Budo Tomović – Počele probe folklora, hora…


09.06.2021.


S velikom radošću su zaposleni u podgoričkom Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” i članovi mnogobrojnih KIC-ansambala i radionica, dočekali jučerašnje donošenje izmjena Privremenih preporuka za prevenciju covid-19  za umjetničke predstave, kulturne programe i manifestacije, i s tim u vezi dozvolu rada kulturno-umjetničkih društava, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Uz veliku zahvalnost Institutu za javno zdravlje Crne Gore zbog razumjevanja rada i aktivnosti KIC-a, nakon godinu i tri mjeseca, otvorene su sale za probe najstarijeg folklornog ansambla Glavnog grada, KIC pop hora i ostalih radionica, u skladu sa novim važećim preporukama.

Prema riječima direktorice KIC-a Snežane Burzan Vuksanović, od sinoć je KIC u punom kapacitetu blistao pozitivnom energijom, radošću brojnih sugrađana – članova naših društava, koji su se, kako kažu, bili preželjeli i igranja, pjevanja, glume. “Danima su me pitali kada će početi sa probama? I ja jednako toliko bila uporna da pišem i zovem nadležne instance”, kaže direktorica KIC-a koja nije željela da i bez oficijelnog odobrenja ponovo zahukta Srce kulture grada. Zato zahvaljuje na razumijevanju i na podršci direktoru Instituta za javno zdrave Igoru Galiću.

Podgorički KIC osim mjesečnih programskih aktivnosti koje možete od sredine januara pratiti skoro svake večeri, uz slobodan ulaz, u Velikoj sali, DODEST-u i Multimedijalnoj sali, po važećim epidemiološkim pravilima, od sinoć punim kapacitetom radi i u dijelu zgrade gdje su smještene folklorna i horska sala. Naravno uz poštovanje preporuka IJZCG koje podrazumijevaju “fizičku distancu prilikom ulaska i izlaska, te tokom kretanja i boravka u prostoru, dezinfekciju i nošenje maski, kao i ograničenje broja prisutnih.”

Već danas stižu i prvi pozivi, kako Folklornom ansamblu KIC-a tako i KIC pop horu za gostovanja ili učešće u zajedničkim projektima sa raznih adresa.

Odziv iz regiona i naše države, za učešće na desetom KIC-ovom Ljetnjem kampu za kamernu muziku je odličan, a podsjetimo da je konkurs otvoren do 20.juna.

U KIC-u su počele probe predstave “Građanin Faust” po motivima Geteove drame, a u produkciji ATAK-a, a 5. i 6. jula organizujemo premijerno i reprizno izvođenje predstave “Pola pola” koju priprema Kulturni centar “Homer” iz Podgorice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 19 =