KIC “Budo Tomović ponovo radi


15.01.2021.

               Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” sljedeće sedmice počeće sa redovnim programskim aktivnostima, a u okviru preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore. 

               Januar u KIC-u tradicionalno otvara filmska revija „Mjuzikl – filmska rapsodija“ koja će biti organizovana od 18. do 20. januara, a pośetioci će u DODEST sali moći da uživaju u nekoliko kultnih ostvarenja ovog filmskog žanra: „To je to“ (2009), „Džon Lenon – Zamisli“ (1988) i „Selin: Kroz oči svijeta“ (2010).

               Publika je odlično prihvatila i MAKADO – Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja koja se održava ove godine šesti put. Ovogodišnji MAKADO koji je na programu od 27. do 31. januara donijeće pet pozorišnih komada u izvođenju teatarskih ansambala i produkcija iz Crne Gore i regiona. Ljubitelji teatra tokom petodnevnog trajanja uživaće u aktuelnim dramskim ostvarenjima kamernog tipa.

                U izložbenom holu KIC-a u poneđeljak, 25. januara podgoričkoj publici predstaviće se Udruženje likovnih umjetnika iz Ulcinja izložbom radova pod nazivom „Refleksije mediterana“.

                KIC “Budo Tomović” će 29. januara biti domaćin dodjele prestižnih godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“, a Jevrejska zajednica Crne Gore će 27. januara prigodnim programom obilježiti Mađunarodni Dan śećanja na žrtve holokausta.

                U skladu sa važećim mjerama za suzbijanje pandemije COVID -19 u oblasti kulture, u Velikoj sali može boraviti najviše do 50 pośetilaca, u DODEST-u 30, a u Multimedijalnoj sali i izložbenom holu može istovremeno boraviti najviše po 20 pośetilaca, naravno pod maskama i na fizičkoj distanci (2m). Sve programske aktivnosti organizuju se u skladu sa preporukama, a radno vrijeme institucije je ograničeno do 20 sati. Za sve januarske programe ulaz je besplatan, a za MAKADO će moći da se preuzmu na biletarnici KIC-a besplatne ulaznice od 20. januara.

            Shodno odluci Instituta za javno zdravlje i Komisije za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 do dalje nije dozvoljen rad folklornog ansambla, hora Zvjezdice, KIC pop hora, Škole retorike, DODEST-ove radionice glume i ostalog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × five =