KIC “Budo Tomović” – Predstave “Zlatni ključ” i “Zaljubljene žene”

Pozorišni studio “Maska” u saradnji sa Moskovskim kulturnim centrom iz Podgorice i uz podršku KIC-a ‘’Budo Tomović’’ organizuje izvođenje predstava “Zlatni ključ” i “Zaljubljene žene“.

              Dječja pozorišna predstava “Zlatni ključ”, bazirana na priči “Pinokio”, biće odigrana u poneđeljak, 1. aprila 2019. godine, na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u 18 sati.

               Režiju potpisuje Elena Kalinina, koreografiju Arina Bodina, a na pripremi predstave sarađivao je međunarodni tim iz Crne Gore, Rusije i Ukrajine.

               U predstavi glume đeca od 5 do 15 godina, ali i odrasli. Učestvuju i dvije poznate crnogorske plesne škole: “Sonrisa” i “Beauty”, kao i brazilska škola plesa “Copoeira Montenegro club”. U predstavi su zastupljeni ples i muzika, ali važni elementi su laser i svjetlost.

                 Predstava “Zaljubljene žene”, biće izvedena u petak, 5. aprila, u sali DODEST u 20 sati. Predstava je zasnovana na komadu francuskog pisca Robera Toma „Osam žena. Rediteljka predstave je Elena Kalinina, a koreografkinja Arina Bodina. U predstavi igraju glumice pozorišnog studija „Maska“: Rada Petković, Jelena Minić, Ksenija Đukić, Polina Petrjakova, Mila Vorobjeva, Arina Bodina i Ana Zukova.

                Predstava će biti izvedena na ruskom jeziku.

                Ulaz na obje predstave je besplatan, a predstava “Zlatni ključ” dio je dobrotvornog događaja.